”Ne-ați păcălit!” Scandal internațional declanșat de muncitorii gorjeni din Islanda

Spread the love

Mai mulți muncitori gorjeni aflați la muncă în Islanda au mers către secțiile de poliție să reclame agenția care le-a intermediat un loc de muncă. Concret, oamenii acuză firma în cauză că nu a calculat legal impozitele la salariu, orele de muncă suplimentare și cele efectuate sâmbăta. Sunt 18 gorjeni în această situație, prin agenție fiind angajați aproximativ 100 de români. Revolta a pornit după ce târgujianul Valeriu Peptanatu a cerut la Fiscul islandez recalcularea taxelor. A urmat sesizarea ambasadei din Danemarca (cea care răspunde de românii din Islanda) și a Guvernului.

”Cu ajutorul domnului Constantin Crețan, prin Federația Națională  a Muncii s-au trimis memorii către Ambasada României din Islanda, Guvernul islandez, sindicatele din Islanda, Guvernul Românie și Fiscul islandez. Sunt nereguli, modul în care s-a calculat impozitul și valoarea orelor suplimentare nu este ok. Zilele lucrate sâmbăta, o altă problemă, ne-a spus Peptenatu. 

Cum poliția locala a încercat să tempereze românii, aceștia au mers către poliția națională. La scurt timp și-au făcut apariția televiziunile, problema muncitorilor estici fiind pe larg dezbătută în întreaga insulă.