Romanescu, foc și pară după majorările ApaRegio: Domnul Pătrășcoiu trebuie să-și dea demisia!

Spread the love

Edilul Marcel Romanescu i-a cerut demisia directorului de la Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, după ce operatorul de apă şi canal a anunţat majorarea tarifelor percepute cu 7%. Nemulţumirile lui Romanescu sunt multiple, iar primarul consideră că pe Pătrăşcoiu nu-l recomandă nimic ca să rămână în funtea societăţii. Cel dintâi nu înţelege de ce Aparegio nu a înştiinţat autoritatea publică locală despre intenţiile de scumpire a apei. De altfel, Consiliul Local trebuie să valideze tariful crescut. Până la Consiliul Local, viceprimarul Aurel Popescu a votat  majorările în ADIA.

În aprilie, când toată lumea era cu mielul şi ouăle de Paşti, au convocat, pe repede înainte, o şedinţă şi  au dat această hotărâre prin care majorau tarifele la apă şi canal. Cu 30 de zile înainte, trebuiau să ne înştiinţeze, să ne aducă la cunoştiinţă intenţia lor. Este condamnabil, pentru că nu a parcurs paşii legali. Dacă este un om de onoare, domnul Pătrăşcoiu îşi va da demisia”, a spus Romanescu.

Primarul şi-a continuat ofensiva asupra lui Pătrăşcoiu şi a anunțat că Poliția Locală va da amenzi pentru gurile de canal ce nu au fost ridicate la cotă. Mai mult, edilul a declarat că, în numele cetăţenilor, le va cere socoteală preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu şi directorului ADIA Gorj, Cristian Toader Pasti.

“Nu a făcut investiţii în Târgu Jiu, nu şi-a respectat nici minimele obligaţii pe care le avea, mă refer la ridicare gurilor de canal şi încearcă să manipuleze opinia publică cu tot felul de informaţii nereale. Pentru aceste lucruri, domnul Pătrăşcoiu trebuie să-şi dea demisia. Dacă nu-şi dă demisia, fac apel la domnul preşedintele Cosmin Popescu şi la domnul Cristian Toader Pasti, căruia i-am explicat că este reprezentantul nostru, al celor care plătim acolo, şi trebuie să facă demersurile necesare să-l trimită la pensie, acolo unde este de 5 ani de zile”, a tunat Romanescu.

Primarul a mai spus că târgujienii plătesc apa și canalul la valorile maxime prevăzute în proiectul cu finanțare europeană de reabilitare a rețelelor, asta deși investiţia nu a fost finalizată.

“Din punctul meu de vedere este o mare mizerie. Nu ţi-ai putut finaliza proiectul iniţial. Autoritatea publică locală şi cetăţeanul din Târgu Jiu şi-a respectat angajamentul până la ultimul leu pe care trebuia să-l plătească societăţii şi acum vii cu majorare de tarif. Este inadmisibil!”

În schimb, Traian Pătrăşcoiu nu a părut foarte afectat de acuzele lui Romanescu, precizând că majorările de tarif au fost cauzate de inflaţie.

“Sunt o parte din investiţii nefinalizate, dar nu influenţează calitatea apei pe care noi o furnizăm în municipiu. Acolo este vorba de construcţii, nu despre lucrările care s-au făcut la calitate, la transport, la aducţiuni pentru apă. Majorarea este făcută cu rata inflaţiei din 2013, până în februarie 2019, un procent de 7%”, a explicat Pătrăşcoiu la un post de radio local.

Interesant este că viceprimarul Aurel Popescu a votat, în AGA Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „ADIA”, în favoarea majorării tarifelor.