Cadou de Ziua Copilului: Primăria inaugurează cele 16 baze sportive moderne

Spread the love

Municipalitatea târgujiană a anunțat că în data de 1 iunie, Ziua Copilului, va avea loc inaugurarea celor 16 baze sportive cu suprafață de joc sintetică realizate în oraș. Primarul Romanescu spune că evenimentul va fi marcat printr-un turneu de mini-fotbal, organizarea acestuia având concursul CSM Târgu Jiu, prin directorul Bălăeț, Asociației Județene de Fotbal și Inspectoratului Școlar Județean.

”Pe data de 1 iunie se va organiza la Târgu Jiu o competiție la nivel școlar, gimnaziu și liceu, pe opt dintre bazele sportive noi, recent finalizate. Nu am luat în calcul acum decât organizarea de competiții pentru fotbal, dar vrem să facem o inaugurare cu adevărat festivă pentru toate aceste baze pe care le-am construit în Târgu Jiu. Se va juca pe cele 8 terenuri de fotbal pe suprafață redusă, de la baza din Vădeni până la Liceul Sportiv. Eu privesc competiția aceasta ca pe o inaugurare a acestor baze, pentru că de acum cele 16 terenuri moderne construite le dăm în folosință școlilor, dar și cetățenilor din zonă”, a precizat edilul-șef.

Potrivit înțelegerii cu conducerile unităților de învățământ, copiii dar și maturii vor putea folosi noile terenuri de sport și pe perioada vacanței. Rămâne ca fiecare școală să identifice modalitatea prin care se va realiza cerința Primăriei Târgu Jiu. Trebuie precizat, noile baze realizate de municipalitate sunt dotate cu instalație de nocturnă, condiție în care vara, când este foarte cald, se va putea practica sportul seara, la temperaturi rezonabile.