PSD dă asigurări că grupurile sanitare din fundul curții vor deveni istorie anul acesta

Spread the love

Toaletele din “fundul curţii” ar putea dispărea din cadrul unităţilor de învăţământ până la sfârşitul anului. Asta dacă spuselor ministrului Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu se vor concretiza. Reprezenantul Guvernului spune că problema se va rezolva prin intermediul primarilor. Pentru a elimina toaletele neconforme s-a alocat suma de 65 de milioane de lei.

„Vom trimite banii la inspectorate şi prin inspectorate la primării. Patrimoniul şcolilor este la primării şi primăria este singura structură administrativă care poate să facă investiţii în şcoală. Anul acesta avem 65 milioane de lei pentru acest subiect. În acest moment este elaborat draftul de hotărâre de guvern, el va intra în Guvernul României în următoarele săptămâni, pentru că trebuie să obţinem semnăturile de la ceilalţi colegi miniştri. Sperăm să rezolvăm toate problemele de acest fel, cu resursele pe care le avem, pentru că este gândit un sistem modular, care are dimensiuni proporţionale cu numărul copiilor din şcoală”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

În luna aprilie a acestui an, un copil de trei ani și jumătate a murit după ce a căzut în fosa septică a școlii din localitatea Buda din Iași. Ecaterina Andronescu preciza, în februarie, că 1.460 de şcoli din România au grupurile sanitare în curte şi nu deţin autorizaţie sanitară.