A trăit doi ani cu bunica moartă în casă. Cum i-a ascuns dispariția?

Spread the love

Descoperirea macabră de luni, din blocul Lido de la Târgu Jiu, a îngrozit o țară întreagă. Agențiile de presă naționale au relatat cum o femeie îngrijorată a sunat la 112 și a semnalat autorităților că vecina nu mai dă niciun semn de viață, nu mai răspunde la telefon sau la ușă.

Mai departe, au urmat informații cutremurătoare: pompierii și polițiștii au spart ușa apartamentului, iar ”vecina”, o femeie de 42 de ani, a fost găsită spânzurată cu o curea de suportul perdelei. Pe pat, se afla cadavrul mumificat al bunicii acesteia, o bătrână de 90 de ani. Cadavrele au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj și, cel mai probabil, marți vor apărea date noi în anchetă.

Imediat ce descoperirea a explodat mediatic, au apărut date neoficiale potrivit cărora bunica este moartă de cel puțin doi ani. Se pare că nepoata le spusese vecinilor că bătrâna este la țară, iar rudele știau că se simte bine. Ce a determinat, totuși, femeia să trăiască atâta timp în casă cu cadavrul bunicii? Cum a reușit să țină ascuns decesul acesteia, dincolo de varianta cu plecatul la țară, care este una destul de subțire. Cine avea grijă de femeie la țară? Rudele de la țară nu aveau niciun fel de contacte în Târgu Jiu? Cum și din ce localitate ridica pensia bătrânei?

Întrebări, autoritățile o să prezinte răspunsurile în perioada imediat următoare.