Praful şi pulberea! PSD-ul s-a mândrit cu investițiile din Târgu Jiu, dar ”a uitat” să investească

Spread the love

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, le-a reamintit social-democraţilor că au pe “conştiinţă” trei mari investiţii nefinalizate în Târgu Jiu. Stadionul, centura şi ANL-urile de pe Narciselor au fost lăsate de izbelişte de către guvern, deşi mai mulţi oameni politici s-au fălit în trecut cu presupusele realizări.  Din păcate, autorităţile locale nu pot mişca un pai pentru a grăbi terminarea lucrărilor.

“Reprezentanţii PSD-ului au cam dat chix cu toate lucrările din Târgu Jiu. Lucrarea de pe centură este contractată în momentul de faţă de către o companie a Ministerului Transportului, şi vedeţi în ce stadiu se află. Stadionul trebuia finalizat de vreo doi ani de zile. Nu s-a luat în calcul, de la început, şi partea de exterior. După demersurile făcute, am primit finanţare. Şi mai avem o lucrare a Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De un an de zile, noi avem terminat tot ceea ce aveam prevăzut, ca primărie,  şi ANL-urile, deşi sunt repartizate către tineri, nici acum nu pot fi folosite, pentru că Agenţia Naţională pentru Locuinţe împreună cu cel ce execută licitaţia n-au rezolvat problema finalizării investiţiei de pe Narciselor. Sunt probleme stict guvernamentale, iar Primăria Târgu Jiu nu are niciun fel de posibilitate de a pune presiune pe cel care execută lucrările. Sunt trei mari lucrări care au fost amânate foarte mult”, a declarat Romanescu.

Primarul a avertizat că “în pericol” sunt şi Şcolile Nr.4 şi Nr.6, alte investiţii la care banii prevăzuţi nu au fost alocaţi. “Deşi se execută lucrări şi se facturează, la Şcoala 6 şi Şcoala 4, în momentul de faţă, nu s-au deblocat banii pe PNDL pentru acele lucrări. Toată lumea aşteaptă rectificarea bugetară, constructorul nu poate să lucreze pe promisiuni, orice fază de construcţie trebuie decontată, iar decontarea se face direct de către Minister, iar Ministerul  nu are bani la acest moment”, a precizat edilul.