Romanescu: Domnul Pătrăşcoiu nu există la ApaRegio. În afară de angajări, nu face nimic

Spread the love

Superficialitatea cu care societatea Aparegio tratează problemele pe care târgujienii le au cu apa ar putea duce la proteste din partea cetăţenilor. Primarul municipiului, Marcel Romanescu, a declarat că mai mulţi locuitori ai oraşului l-au înştiinţat că vor să picheteze sediul operatorului de apă şi canal. Deşi susţine că nu şi-ar dori un astfel de eveniment, edilul a dezaprobat atitudinea reprezentanţilor societăţii, care nu au dorit să ia parte la dezbaterea publică de luni.

“Indiferenţa aceasta doare mai mult decât tot ceea ce se întâmplă astăzi în Târgu Jiu. Faptul că o societate care are delegat acest serviciu, nu este propietar pe reţelele de apă şi canal din Târgu Jiu, ignoră întrebările cetăţenilor. Există riscul, la un moment dat, ca aceşti cetăţeni, văzând că atunci când sunt înştiinţaţi cei de la Aparegio nu participă, să găsească o formă de protest exact în faţă societăţii”, a spus Romanescu.

Edilul a făcut şi un apel către Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, pentru că situaţia din municipiu şi zonele învecinate este nefirească. Mai multe localităţi din Gorj au probleme cu apa, iar directorul de la Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, refuză să colaboreze cu Romanescu. Prezent la întâlnire din partea Consiliului Judeţean a fost Cristian Toader Pasti, care nu a putut da asigurări că la robinete va curge apă permanent.

“În momentul în care s-a realizat acel proiect cu finanţare europeană, unul dintre indicatori era tocmai acesta, asigurarea permanenţei apei în municipiul în Târgu Jiu. Craiova aduce apă de la 100 de kilometri şi nu are probleme cu alimentarea, iar Târgu Jiu, care este la câţiva zeci de kilometri, a ajuns să aibă probleme. Este o situaţie în care domnul Cosmin Popescu trebuie să ia o decizie în perioada imediat următoare. Domnul Pătrăşcoiu, în momentul de faţă, nu există în acea societate. În afară de angajări, nu face nimic”, a mai spus primarul.