80 de milioane de euro ”îngropați” în pământ? Romanescu cere demisia lui Pătrășcoiu

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut demisia directorului ApaRegio, Traian Pătrășcoiu. Edilul a precizat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că a avut o discuție cu Ion Iliescu, consilier al societății de apă-canal, și situația rețelei din municipiu este mai gravă decât își imagina. Lui Romanescu i s-a spus că nu au fost scoase conductele de canalizare vechi și, în mai tot orașul, racordurile actuale sunt racordurile vechi, condiție în care oamenii sunt racordați la vechea canalizare.

 

”Eu m-am îngrozit ieri. M-am întâlnit cu domnul consilier Iliescu. Am acceptat să mă întâlnesc cu dânsul văzând că încearcă să scoată în evidență anumite aspecte. Pentru Târgu Jiu, ar trebui să fiu extrem de atent cu ce se va întâmpla cu societatea ApaRegio pe viitor. Tariful este în mod nejustificat ajustat. După părerea dânsului, e foarte greu ca primul proiect cu finanțare europeană să se închidă vreodată. E un proiect de 80 de milioane de euro și lucrările sunt efectuate greșit. Specialistul din ApaRegio e Iliescu, nu Pătrășcoiu, care nu a avut niciodată legături cu apa, ci cu cărămida. Fac apel  către Consiliul Județean să-l demită pe domnul Pătrășcoiu. Societatea e într-un declin major”, a declarat Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu a mai spus că există marele risc ca, din cauza unor date inexacte, cel de-al doilea proiect pe fonduri europene să nu fie finanțat niciodată, situație în care nici primul proiect nu va fi finalizat.