Robert Bălăeţ va avea viaţă grea la CSM din simplul motiv că nu este agreat de Partidul Social Democrat. O spune consilierul local Mihai Paraschiv, care nu înţelege de ce Comitetul Director al noii entităţi sportive are numai consilieri ai majorităţii. Este vorba despre Constantin Ștefan (PSD), Nicolae Predescu (PSD), Eduard Lădaru (ALDE) şi Ion Butan (PSRo), ultimul chiar socrul lui Dan Marinescu, cel care s-a bătut cu Bălăeţ pentru şefia acestei structuri. În aceste condiţii, Paraschiv estimează că sportul va rămâne la pământ în municipiul Târgu Jiu.
“Încă de la înfiinţare eu am spus că acest club sportiv prin amendamentele care au fost aduse va fi politizat în totalitate. Aşa cum au încercat să manevreze concursul, ştiţi bine cui i-a fost dedicat postul de director, aşa se continuă şi acum. Probabil, vor fi deficienţe de funcţionare, atâta timp cât, din cei cinci membri, patru sunt de la PSD şi de la anexe, vă daţi seama că orice decizie se va lua dacă va fi pe placul celor de la PSD. Fac legea cum o fac şi la Consiliul Local, nu e nicio diferenţă. Din fericire, mai este un an şi ceva din acest mandat, bănuiesc că târgujienii vor realiza în mai-iunie 2020 ce persoane au trimis în Consiliul Local şi nu vor mai face aceeaşi greşeală din 2016. Vă daţi seama câte beţe-n roate îi vor fi băgate lui Robert Bălăeţ, când în Comitetul Director a intrat domnul Butan, care a avut interese directe şi ştiţi câte presiuni a pus pentru a-şi promova ginerele în funcţia de conducere”, a spus Paraschiv la Radio Infinit.
Pe de altă parte, oamenii de afaceri care vor să facă parte din Comitetul Director sunt condiţionaţi să ajute financiar CSM cu cel puţin 25.000 de euro, doi ani consecutiv. O sumă exagerată, în condițiile în care mai multe persoane cu disponibilitate financiară s-au arătat să interesate să vină cu sume de ordinul zecilor de mii de lei, cu condiția de a avea posibilitatea de a participa la gestionarea banilor. Consilierul Eduard Lădaru, în stil propriu, a pus semnul egal între potența financiară a munipiciului Oradea și Târgu Jiu, mai mult, trece de la una la alta, periculos, în primă fază pomenind despre susținerea activității sportive, după care ajunge la publicitate.
“Nu putem să introducem oameni, doar de dragul de a-i introduce în Comitetul Director. Pe domnul primar l-am văzut ieşind cu mare vervă, zilele trecute, în presă şi a spus că s-au găsit oamenii de afaceri, după care a spus domnul primar că trebuie să regândim suma. L-au lăsat oamenii de afaceri baltă, ce s-a întâmplat? Sumele sunt similare cu cele de la CSM Oradea. Acesta este şi scopul. Nu putem băga orice om de afaceri care vine cu 3 lei sau 10 lei, sumele trebuie să fie unele consistente. Dacă oamenii de afaceri sunt interesaţi să susţină activitatea sportivă vin cu banii şi, în mod firesc vor fi introduşi în Comitetul Director pentru a decide, prin vot, cu privire la banii lor”, a spus Lădaru.
De fapt, prin introducerea pragului de 25.000 de euro, majoritatea PSD-ALDE-PSRo a vrut să se asigure că nu va pierde controlul CSM Târgu Jiu, prin accederea în Comitetul Director a unor persoane care ar fi fost dispuse să contribuie cu 30-4o-50.000 de mii de lei anual, sume pe care nu le găsești la colț de stradă și ar fi ajutat mult activitatea copiilor. Deja în altă barcă, Lădaru uită de ajutorul dat activității sportive și spune că afaceriștii ce vor să ajute îşi vor face o publicitate foarte bună dacă bagă bani în CSM:
“Nike şi Adidas ce avantaje au că finanţează actul sportiv? Publicitate!
Se observă, consilierul ALDE plasează oamenii ce vor să investească fără viitoare avantaje directe în rândul celor ce vizează STRICT publicitate. Publicitatea se obține pe multe căi, reclame media, sponsorizări concerte sau alte acțiuni, modalități prin care persoana sau entitatea cu banii nu numai că își recuperează investiția, ci calculează un profit înainte de a cheltui un singur euro. Rămâne de văzut cum vor fi organizate concursurile pentru ocuparea posturilor din organigrama CSM, o adevărată provocare pentru cei direct implicați.