Tribunalul Gorj a decis că Primăria Târgu Jiu este obligată să întocmească planurile parcelare pentru a expropria localnicii din calea variantei ocolitoare. Deşi hotărârea nu este definitivă, actualul edil, Marcel Romanescu, a pus o întrebare firească. De ce vine această decizie după 5 ani de la demararea proiectului, o investiţie care oricum trebuia finalizată în 2016, când primar era Florin Cîrciumaru? Romanescu spune că nu a găsit nici măcar un plan parcelare la Târgu Jiu când a preluat frâiele municipalităţii.
“Aceste planuri parcelare trebuiau făcute din 2012, când s-a realizat acest proiect. Ştiţi foarte bine că termenul de finalizare al centurii era august 2016. Noi suntem în procesul de elaborare a planurilor parcelare şi cadastrului sistematic, licitat din 2018. Se lucrează la aceste planuri parcelare şi sperăm ca la începutul anului 2020 să avem toate planurile parcelare şi cadastrul sistematic pe centura municipiului Târgu Jiu”, a spus edilul.
Pe de altă parte, Romanescu se întreabă de ce municipalitatea nu a fost dată în judecată în trecut. Edilul a mai spus că lucrarea se putea executa şi fără planurile parcelare sau cadastrul sistematic.
“Dacă se respectau ca autoritate, trebuiau să facă ceva de la acel moment, în 2012 să fii dat în judecată Primăria Târgu Jiu, să-i pună în situaţia realizării acestei lucrări”, a declarat Romanescu.
În schimb, Cristi Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, a explicat că fără planurile parcelare nu se pot finaliza lucrările de dezmembrare, iar oamenii vizaţi nu pot primi despăgubiri. Tudor a declarat că va colabora cu Romanescu pentru binele cetăţenilor, iar “şicanele” nu-şi mai au rostul în acest moment.
“Pentru a putea face lucrările de dezmembrare a imobilelor afectate de varianta de ocolire ne trebuie planurile parcelare. Făcând această lucrate, le putem da şi banii oamenilor. Sunt şi oameni foarte mulţi care vor să-şi construiască case, să-şi vândă terenuri sau să-şi facă afaceri”, a declarat Cristi Tudor la Radio Infinit.