După ce ani de zile, în sportul gorjean s-au pompat milioane de euro în echipe care au dispărut sau sunt pe buza prăpastiei, unii consilieri locali au găsit de cuviinţă să ia la rost conducerea CSM-ului pentru faptul că senioarele de la handbal, o echipă la care cea mai vârstnică jucătoare are 22 de ani, au în componenţă două sportive născute în Ucraina. Aşa au înţeles aleşii locali “să sprijine” un club nou-înfiinţat, cu rezultate notabile, la care sunt legitimaţi sute de gorjeni, de la copii, până la antrenori şi oficiali. “Bineînţeles”, dezacordurile nu au conotaţie politică…
“Mi se pare cea mai mare mizerie pe care am auzit-o în viaţa mea. Deşi clubul Pandurii, falimentat de PSD, aducea jucători pe sute de mii de euro, din toate ţările existente pe mapamond, aici să vii să spui că nu vrei să aduci jucătoare din Ucraina. N-au pedigree, au o anumită problemă? Când vrei să faci performanţă te bazezi pe valoarea copiilor respectivi. Mai bine aduc de unde, de la Jupâneşti sau de la Văgiuleşti, doar că sunt de acolo? Încet-încet, construim acest club, îmi doresc ca, într-o zi, copilele care vin din urmă, junioarele, la un moment dat, să le poată suplini pe senioare. Ar fi un lucru extraordinar”, a declarat edilul Marcel Romanescu.
Primarul le-a reamintit contestatarilor că bugetul CSM-ului este incomparabil mai mic faţă de cheltuielile solicitate de Energia sau Pandurii. Acum, cei care “aruncau” cu banii publici în urmă cu câţiva ani, caută nod în papură.
“Ei îşi permiteau să cheltuiască zece milioane de euro, pe vremuri, de la CEO şi Primărie, când erau în conducerile cluburilor Pandurii şi Energia. Astăzi, când clubul are un buget de 300 de mii de euro cu 300 de copii implicaţi şi antrenori, directori, experţi, doar din Târgu Jiu, am auzit o anomalie: că dăm bani la jucători ca să evidenţiem antrenorii”, a adăugat Romanescu.