Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi.
“Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a spus Ladoși.
Preşedintele APCPR a mai precizat că în prezent fermele autohtone asigură maximum 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.