Producători: 5,5-6 lei kilogramul de carne de porc la poarta fermei, cu 20% mai puțin decât anul trecut

 

Preţul cărnii de porc la poarta fermei a ajuns la 5,5- 6 lei pe kilogram, cu 20% mai puţin faţă de anul trecut, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi.

Preţul cărnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei în acest moment. Preţul este cu 20% sub cel de anul trecut. Este greu de prezis dacă se va modifica preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Există o tendinţă de creştere cu 1-2 zile înainte de Paşte. În perioada postului scade consumul de carne, iar în săptămâna premergătoare Paştelui este posibilă modificarea preţului pe baza creşterii cererii”, a spus Ladoși.

Preşedintele APCPR a mai precizat că în prezent fermele autohtone asigură maximum 30% din cererea de carne de porc din România, faţă de 60% cât asigurau în 2017, înaintea de apariţia pestei porcine.

Articolul precedentParticipare masivă: Acțiune de populare a Jiului cu 1.500 de kilograme de caras și crap
Articolul următorDiana Șoșoacă a dezvăluit că s-a încercat lichidarea sa: Ne-au răsturnat cu mașina într-un canal de beton