Gorj: Amenzi pentru ”munca la negru”

Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj continuă acțiunile ce vizează depistarea ”muncii la negru”.

În data de 19.07.2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, împreună cu inspectorul-șef și inspectorul-șef adjunct în domeniul relațiilor de muncă, au verificat modul de respectare a prevederilor legale de către operatorii economici care prestau activitate în interiorul Târgului de la Polovragi. A fost depistată o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare și o alta lucrând în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, pentru un angajator cu sediul în județul Olt, cu domeniu de activitate bâlciuri și parcuri de distracții, acesta fiind sancționat cu  amendă în cuantum de 30.000 de lei.

Un alt angajator din municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate activități de protecție și gardă, a fost depistat în data de 26.07.2021 în timp ce folosea o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei”, a transmis ITM Gorj. 

Articolul precedentTârgu Jiu: Atelier de olărit, cu vânzare
Articolul următorBalamuc! A fost Armand în camera cu voturile? Ciolacu: Armand, demisia! Apoi pe mâna procurorilor. Clotilde Armand: Fake news!