Cîțu spune că are soluții pentru facturile românilor și arată spre profiturile mari ale companiilor de pe piața de energie electrică și gaze

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu va elimina sau reduce TVA-ul la gazele și energia electrică pentru persoanele fizice, aşa cum a sugerat Asociația Furnizorilor de Energie din România – AFER. Furnizorii consideră că această măsură ar mai domoli creșterea iminentă a facturilor.

Şeful guvernului îşi propune însă să implementeze, de la începutul anului 2022, legea consumatorului vulnerabil, care va ține cont de o limită a venitului consumatorului. De asemenea se doreşte ca o parte din factură să fie compensată de la bugetul de stat. Răspunsul ar putea fi chiar la producătorii de electricitate și gaze, care vor avea profituri mai mari ca umare a creșterii prețurilor.

Am venit cu soluția de a aduce mai aproape implementarea legii consumatorului vulnerabil, în loc de octombrie 2022 să se aplice de la 1 ianuarie 2022. Avem o soluție de a compensa o parte din factură pentru lunile de iarnă de anul acesta pentru consumatorii vulnerabili. Nu vreau să umblăm la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revenim asupra lui și implicațiile sunt total diferite. Dar vom susține în această iarnă consumatorii vulnerabili și o mare parte a populației va trece peste această iarnă fără să aibă un impact din creșterea prețurilor… Vom compensa o parte din factură. Multe din aceste companii au avut profituri mai mari decât se așteptau așa că sunt sigur că există resurse pentru a susține”, a declarat premierul.

Articolul precedentCSM Târgu Jiu, victorii pe linie. Romanescu salută promovarea junioarelor
Articolul următorAvertizare meteo: Val de aer polar peste România