Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, biochimist și cercetător, dezvăluie, prin cartea sa ”Noua ordine alimentară. Și noi ce mai mâncăm?”, felul în care anumite alimente pot fi ”falsificate”.
”Laptele se <<falsifică>> prin adăugarea de apă, prin extragerea grăsimilor și prin amestecul diferitelor tipuri de lapte
În smântână se adaugă, uneori, făină, gelatină, lapte bătut, albuș de ou și chiar cretă sau ghips
Untul este cel mai bine imitat de margarinele pe bază de grăsimi hidrogenate, nocive pentru sănătate, obținute din uleiuri vegetale sau din grăsime de pește dezodorizată.
Brânzeturile sunt modificate prin înlocuirea proteinelor din lapte cu proteine de origine animală.
În miere poți găsi îndulcitori, fie naturali, fie artificiali. De asemenea, mierea se îngroașă cu amidon, gelatină sau chiar cu clei de oase”, precizează Mencinicopschi, potrivit doctorulzilei.ro.