Scandal! Modul rușinos în care a fost abordată o capodoperă a Mariei Lătărețu. Ciprian Tapotă cere impunerea unor ținute decente pentru cei care interpretează folclor

Val de reproșuri dure la adresa cântăreței Alexandra Stan, după ce aceasta a abordat una dintre cele mai importante melodii ale Mariei Lătărețu într-o ținută care a scandalizat pur și simplu.
”Lie, Ciocârlie”, cântecul pe care Maria din Bălceștii Gorjului l-a compus și purtat în întreaga lume, ca o durere ce nu poate fi stinsă niciodată, a fost târât într-un cadru deloc propice și respectabil pentru o asemenea capodoperă a cântecului popular românesc.
Reacțiile de dezaprobare nu au întârziat să apară, una chiar de la Gorj, din lumea folclorului, prin Ciprian Tapotă, interpret de muzică populară.

BĂTAIE DE JOC! URÂT, FOAR URÂT!

<<Lie, ciocârlie>> este o capodoperă a folclorului românesc, compusă de Maria Lătărețu, în memoria celor cinci copii ai săi, care au pierit în mod tragic la vârste fragede.
<<Lie, ciocârlie>> reprezintă cea mai cruntă durere din câte pot exista și trebuie să fii lipsit de orice moralitate să te prezinți așa în fața publicului.
Aș propune chiar o lege prin care să se interzică ținutele indecente pentru cei care interpretează folclor, pentru că folclorul adevărat e sfânt, el reprezintă un element definitoriu pentru poporul român.
Rușine, Alexandra Stan!”, a scris, pe pagina de socializare, gorjeanul.

 

Șirul de drame trăit de Maria Lătărețu

 

Șoţul ei a stat nu mai puţin de şapte ani în lagăr, fără să primească de la el nicio veste, apoi a avut şase copii, dintre care cinci i-au murit, singurul supravieţuitor fiind Ion, cel care alături de nora ei, Ioana, aveau să-i fie cel mai mare sprijin în viaţă, precizează adevărul.ro

Primul, un băiat Gicuțu, l-a pierdut la 2 ani jumate, în urma unei bronhopneumonii. Nu existau medicamente pe vremea aceea, în afară de aspirina Bayer. Așa s-a prăpădit primul copilaș în 1929. În 1931 s-a născut al doilea băiat, Ion, cel care a trăit până în 2001 și a fost soțul meu. După el, a născut o fetiță, pe Măriuca și care a trăit până la vârsat de 6 anișori, trebuia să meargă la școală. Ea a fost marea durere a a familie. În 1935 a dat naștere la două fetițe gemene, Polina și Maria, și care au murit și ele la fel ca primul băiețel. De bronhopneumonie. În 1937 a născut ultimul băiat căruia trebuia să-i pună numele Tudor. L-a născut la o nuntă unde era invitată. Mergând cu alaiul, s-a împiedicat de o buturugă și a căzut cu burtica pe ea și a născut acolo. Lumea petrecea acolo, iar ea dădea naștere băiețelului care a murit la câteva zile, nici nu a apucat să-l boteze”, a povestit, pentru Click, nora, Ioana Lătărețu.

 

IMAGINI:

 

Articolul precedentDoar un penitenciar din România îndeplinește criteriile impuse de UE. Statul a plătit despăgubiri de 5 milioane de euro/an
Articolul următorUn fost fundaș la Bistrița, FC Argeș, Dinamo și Rapid a murit la doar 56 de ani