”Lie, Ciocârlie”, cântecul pe care Maria din Bălceștii Gorjului l-a compus și purtat în întreaga lume, ca o durere ce nu poate fi stinsă niciodată, a fost târât într-un cadru deloc propice și respectabil pentru o asemenea capodoperă a cântecului popular românesc.
BĂTAIE DE JOC! URÂT, FOAR URÂT!
Șirul de drame trăit de Maria Lătărețu
Șoţul ei a stat nu mai puţin de şapte ani în lagăr, fără să primească de la el nicio veste, apoi a avut şase copii, dintre care cinci i-au murit, singurul supravieţuitor fiind Ion, cel care alături de nora ei, Ioana, aveau să-i fie cel mai mare sprijin în viaţă, precizează adevărul.ro
„Primul, un băiat Gicuțu, l-a pierdut la 2 ani jumate, în urma unei bronhopneumonii. Nu existau medicamente pe vremea aceea, în afară de aspirina Bayer. Așa s-a prăpădit primul copilaș în 1929. În 1931 s-a născut al doilea băiat, Ion, cel care a trăit până în 2001 și a fost soțul meu. După el, a născut o fetiță, pe Măriuca și care a trăit până la vârsat de 6 anișori, trebuia să meargă la școală. Ea a fost marea durere a a familie. În 1935 a dat naștere la două fetițe gemene, Polina și Maria, și care au murit și ele la fel ca primul băiețel. De bronhopneumonie. În 1937 a născut ultimul băiat căruia trebuia să-i pună numele Tudor. L-a născut la o nuntă unde era invitată. Mergând cu alaiul, s-a împiedicat de o buturugă și a căzut cu burtica pe ea și a născut acolo. Lumea petrecea acolo, iar ea dădea naștere băiețelului care a murit la câteva zile, nici nu a apucat să-l boteze”, a povestit, pentru Click, nora, Ioana Lătărețu.
IMAGINI: