Gorj: Biciclist căzut de la o înălțime de 8 metri în Cheile Sohodolului

Salvamontiştii gorjeni au intervenit, marți seara, pentru salvarea unei persoane, ce se deplasa pe o bicicletă, care a căzut de la o înălţime de peste 8 metri şi a rămas blocată într-un spaţiu foarte îngust dintre dig şi peretele muntelui, în zona Cheile Sohodolului.

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea și salvarea unui persoane anunțată ca picată în zona Cheile Sohodolului din masivul Vâlcan. (…) Salvamontiștii gorjeni au ajuns în zona Cheilor Sohodolului și, în cadrul căutărilor efectuate, au reușit să observe o parte din bicicleta celui dispărut băgată de apă sub digul de beton al râului. La o cercetare mai atentă, au reușit să descopere și victima căzută de la o înălțime de peste 8 metri și blocată într-un spațiu foarte îngust dintre dig și peretele muntelui.

Afectată de căderea de la mare înălțime, de expunerea la frig, victima prezenta o stare de inconștientă, dar prezenta semne vitale, salvamontiștii axându-se, de la început, pe eliberarea de sânge și secreții a cavității bucate si menținerea cât mai liberă a căilor respiratorii.
Salvamontiștii au acordat primul ajutor medical și au stabilizat victima la fața locului apoi au început manevrele de imobilizare în vederea extragerii din fisură.
În cadrul operațiunii au fost folosite două tipuri de tărgi în funcție de configurația terenului , reușind sa ridice victima pe cei circa 8 metri diferență de nivel și să o predea ambulantei SAJ .
Au intervenit ca echipa de prim răspuns salvamontiștii aflați în tura operativa in bazele Salvamont din Târgu Jiu și Runcu.
La acțiunea de căutare au participat si polițiști, polițiști locali, rude si consăteni ai victimei”, au transmis reprezentanții Salvamont.

FOTO:

Articolul precedentTârgu Jiu: Informarea primarului, de după miezul nopții, ce privește situația din oraș
Articolul următorGorj: Important! Miercuri, fără program cu publicul la pașapoarte, permise și înmatriculări