S-a ales praful! 80% din carnea de porc din galantare provine din import

Deutschland, Schlachthof der Norddeutschen Fleischzentrale NFZ in Emstek, Schweinehaelften im Kuehltransporter | Germany, slaughterhouse of Norddeutsche Fleischzentrale NFZ in Emstek, half hogs in cooling transport car

 

Președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoși, a arătat, comentând intenția Ministerului Agriculturii de a pune o etichetă specială pe carnea românească, că „80% din carnea de porc pe care o consumă românii în galantare provine din import”.

 

Probabil că acesta este scopul, în primul rând, să fim oarecum în rândul lumii și să ne aliniem la reglementările europene în privința etichetării, dar în realitate, repet, în privința cărnii de porc, noi nu prea avem ce eticheta, asta e realitatea (…). Nu există carne. (…) Producția internă scade, și scade vertiginos. Vă dau doar un singur exemplu. Dacă acum cinci ani sau șapte ani, înainte de apariția pestei porcine africane, care este problema numărul 1 a sectorului în România, în fiecare săptămână în abatoarele din România se tăiau cam 80.000 de porci, am ajuns la mai puțin de jumătate. Din această jumătate, deci sub 40.000 de porci sacrificați în abatoarele României, aproximativ 10% nu sunt porci produși în România. (…) Producția masivă de carne este în țările care sunt mari exportatoare de carne toate piețele lumii. Vorbim aici de Spania, vorbim de Țările de Jos, vorbim de țări cu tradiție de unde noi aducem la ora actuală marea parte a cărnii românești în galantare. Noi nu mai contăm, noi am devenit un produs de nișă ca și carne de porc românească. Asta e realitatea’‘, a precizat, la B1 TV, Ladoși.

 

Articolul precedentU Craiova a câștigat ultimul meci de verificare al verii
Articolul următorCiolacu: Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat azilele groazei. Avem de a face cu un sistem corupt, inert