Bonusuri pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă. Primă de 1.000 de lei pentru minimum trei luni de serviciu

 

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale acordă, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), stimulente tinerilor șomeri neindemnizați care se angajează, prima de activare fiind de 1.000 de lei pentru angajare minimum trei luni.

 

Ministerul Muncii mai acordă prima de inserţie de 1.794 de lei (3xISR) pentru absolvenţii din evidenţele ANOFM care îşi găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire.

„Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni”, se menţionează într-un comunicat.

În ceea ce priveşte primele de mobilitate, acestea sunt: de încadrare – maximum 55 de lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanţă mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare – 12.500 de lei pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 de lei/lună, timp de 36 de luni: pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care îşi schimbă domiciliul pentru că şi-au găsit un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu.

Articolul precedentDezastru pe șosele, urmăriri ca în filme: Un șofer a prins un individ băut care a abandonat mașina și a încercat să fugă
Articolul următorDan Ilie Morega, al doilea dosar pentru șofat fără permis. A fost surprins la volan și în Mehedinți