România, țara cu cea mai tânără bunică. ”Avem fetițe cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii”

 

 

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a anunțat, vineri, în contextul discuțiilor ce vizează serviciile oferite de instituție, că România este ţara care are cea mai tânără bunică.

Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul. Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video (…). Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale” a spus, la Târgu Mureș, Herdea. 

Articolul precedentObligatoriu! România trebuie să prezinte Comisiei Europene planul pentru scăderea deficitului bugetar
Articolul următorTârgu Jiu: Fanfara Armonia concertează, duminică, în Parcul Central, la Foișor