Studiu oficial: Târgu Jiu, primul loc în Oltenia, într-un top al calității vieții din municipiile României

 

Târgu Jiu, municipiul reședință al județului Gorj, se clasează pe locul 7 (șapte) în ”Topul municipiilor reședință de județ la calitatea locului, prosperitate și vibrație”, un studiu City Index, realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare.

Calitatea Locului reflectă atractivitatea orașului, modul în care infrastructura, atracțiile, mediul natural și serviciile esențiale (sănătate, învățământ) contribuie la un standard de viață ridicat”, explică hotnews.ro.

Pe prima poziție a Topului cu cea mai bună calitate a locului se situează municipiul Cluj Napoca, urmat de București, Sibiu, Brașov și Iași.

Studiul clasează municipiul Târgu Jiu pe locul 7, înaintea altor două municipii din Oltenia, Râmnicu Vâlcea (poziția 8) și Craiova (15, ultima a topului).

Târgu-Jiu beneficiază de proximitatea față de numeroase parcuri naturale și naționale, oferind oportunități recreaționale semnificative pentru locuitori și turiști”, se arată în argumentația Institutului pentru Orașe Vizionare. 

 

IMAGINI:

 

 

 

 

Articolul precedentSindicatul Europol, glume pe seama modului în care au scris colegii polițiști: Nu uitați diploma de ”bacalaoreat”!
Articolul următorGorj: Accident cu victime! Au ajuns la spital după ce a explodat un cauciuc de la mașina cu care se deplasau