PNL schimbă legea pentru a putea candida Iohannis. Ciucă: Nu îi dăm un job. Românii, dacă îl vor alege, va face parte din viitorul Parlament

Liberalii au depus, miercuri, un proiect de lege prin care președintele Klaus Iohannis ar putea candida la Senat fără să părăsească postul de la Cotroceni înainte de încheierea mandatului. Potrivit proiectului legislativ, care elimină restricțiile în vigoare din legea actuală, Iohannis ar putea să-și înregistreze candidatura ca independent, pe lista unui partid sau a unei alianțe.

Chestionat pe subiect, Nicolae Ciucă, președintele PNL, susține că demersul nu face altceva decât a restabili un drept democratic.

 

Decizia aceasta vine să restabilească un drept democratic, şi anume dreptul fiecărui cetăţean de a alege şi a fi ales. Nu este vorba doar de preşedintele Iohannis, nu vorbim de persoane, vorbim de dreptul absolut democratic al unui cetăţean de a alege şi a fi ales. În momentul de faţă, restabilim acest drept, această libertate. (…) Nu îi dăm un job, românii, dacă îl vor alege, înseamnă că domnia sa va face parte din viitorul Parlament sau nu, dacă va decide să candideze. În momentul de faţă este vorba doar de reabilitarea unui drept democratic pentru un cetăţean”, a precizat, pentru Antena 3, Ciucă. 

Articolul precedentTârgu Jiu: Moment special dedicat Cristinei Neagu. Aplauze și un cadou pentru handbalistă
Articolul următorGorj: Un ieșean a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals