Home Principale Gorj Gorj: Două școli din județ vor fi decorate de președintele României

Gorj: Două școli din județ vor fi decorate de președintele României

Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu, Liceul Teoretic din Novaci și Liceul Tehnologic din Țicleni au fost nominalizările Gorjului pentru decorații prezidențiale cu ocazia „Zilei Mondiale  a Educației”

Primele două propuneri sunt deja validate de președintele României, Klaus Iohannis.

Inspectorul școlar general din Gorj, Mihai Istrate, așteaptă un răspuns și în cazul liceului tehnologic. Totodată, acesta a anunțat și cele trei nominalizări din județ pentru ”Gala Premiilor pentru Directorii anului 2024”.

Este o onoare că sunt școli din județul Gorj propuse și premiate la ceremonia de înmânarea a decorațiunilor prilejuită de Ziua Mondială a Educației, ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni în data de 8 octombrie, la ora 17.00. La nivelul județului Gorj au fost trei propuneri de premiere a școlilor care au avut rezultate în ultimii ani, inclusiv Liceul Tehnologic din Țicleni, având în vedere că anul trecut a sărbătorit semicentenarul existenței. Este, practic, o recunoaștere a muncii și a rezultatelor obținute de aceste școli. De asemenea, pe data de 24 octombrie va avea loc Gala Directorilor anului 2024, unde, de asemenea avem și noi trei nominalizări. Să sperăm că vor fi premiați și trei reprezentanți legali ai unor instituții de prestigiu din județul nostru: Școala Gimnazială <<Sfântul Nicolae>>, Colegiul Național <<Spiru Haret>> și Școala Gimnazială <<Alexandru Ștefulescu>>”, a spus Istrate la Radio Infinit.

Școala Gimnazială “Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu ”a dat”, în acest an, singura medie de 10 din Gorj, la Evaluarea Națională.