A fost votată conducerea BNR. Isărescu: Noul guvern nu va avea încotro. Să facem o reformă fiscală să ne creadă piețele.

 

Parlamentul a votat, marți, conducerea Băncii Naționale a României (BNR) pentru următorii cinci ani. Mugur Isărescu începe un nou mandat de guvernator, Leonardo Badea urcă în postul de prim-viceguvernator, iar Florin Georgescu și Cosmin Marinescu vor fi viceguvernatori. Membri în consiliul de administrație vor fi: Roberta Anastase, Balint Csaba, Alexandru Nazare, Cristian Popa și Aura Socol.

Guvernatorul Mugur Isărescu a transmis că este nevoie de continuitate în conducerea băncii centrale, iar în context subliniază că este nevoie de o reformă fiscală reală pentru reducerea deficitului bugetar.

 

Am văzut vreo patru sau cinci programe cu combinații de reducere a deficitului bugetar, de la FMI, Banca Mondială, BERD, Comisia Europeană. Nu suntem în situația de a face un acord cu FMI, datoria este departe de 60% din PIB. Dar să facem reformă fiscală să ne creadă piețele. Nu o singură măsură, ci combinații de măsuri, există, se pot concepe, e vorba de voință politică, de o decizie care nu se poate lua în an electoral, dar noul guvern nu cred că are încotro decât să ia o decizie. Ele nu pot să fie decât graduale, altfel vor duce la recesiune”, a precizat Isărescu.

Articolul precedentVîlceanu: După parlamentare, în PNL putem avea o demisie de onoare. E foarte târziu pentru măsuri reparatorii
Articolul următorGorj: Zeci de polițiști ”la vânătoare” de chiulangii. Au fost legitimați sute de elevi