Home Fără categorie Grupul 5 al Termocentralei Rovinari a fost interconectat cu SEN

Grupul 5 al Termocentralei Rovinari a fost interconectat cu SEN

Grupul 5 al Termocentralei Rovinari a fost pus în funcțiune și interconectat cu Sistemul Energetic Național, a transmis CE Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia anunță efectuarea probelor de punere în funcțiune și interconectare cu Sistemul Energetic Național (SEN) a grupului energetic nr. 5 Rovinari, în urma unui amplu program de retehnologizare.
Probele de punere în funcțiune au început în data de 3 octombrie 2024, la ora 8:00, când s-a aprins focul și au fost efectuate probe tehnologice cu toate instalațiile. În data de 4 octombrie 2024, au fost realizate probele electrice și verificările protecțiilor în vederea debitării pe linia de 400 kV. Toate aceste teste au fost finalizate cu succes, instalațiile funcționând în parametrii proiectați.
La ora 23:12, a fost efectuată o primă sincronizare a generatorului nr. 5 cu SEN, după care se vor efectua probe cu încărcarea turboagregatului la diverse sarcini și se va verifica funcționarea instalațiilor aferente grupului energetic nr. 5′‘, a transmis unitatea energetică.