Premieră: Hidroelectrica a vândut energie cu livrare peste trei ani. La ce preț s-a contractat

 

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a vândut energie electrică pe bursă cu livrare în anul 2027. Este prima tranzacție din piață cu livrare peste trei ani.

Astfel, Hidroelectrica a scos la vânzare pachetul de 5 MW orari bandă, cu livrare în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2027, în total 43.800 MWh, la un preț de 500 de lei/MWh, un nivel ceva mai scăzut decât cele care care companiile îl ofertează energia pentru anii 2025 și 2026.

 

Au fost patru oferte de răspuns, de la Electrica Furnizare, ICCO Energ, Nova Power and Gas și Electric Planners. Ultima, un furnizor de talie mai mică, și-a și adjudecat energia, oferind cel mai mare preț, așa că energia s-a tranzacționat la 522 de lei/MWh.

Potrivit datelor OPCOM, la acest moment volumul total al tranzacțiilor cu livrare în anul 2027, încheiate pe toate piețele de contracte bilaterale, se ridică la 43.800 MWh, iar prețul mediu este de 522 de lei/MWh. Acest lucru arată că tranzacția dintre Hidroelectrica și Electric Planners este prima de pe piețele de contracte bilaterale cu livrare în 2027 încheiată până acum.

Articolul precedentTârgu Jiu: Începe depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire. Condiții și încadrare
Articolul următorPNL nu semnează moțiunea de cenzură. Ciucă spune că USR a împins liberalii într-o guvernare cu PSD