Gorj: Încep lucrări ApaRegio în unsprezece localități. Trebuie realizate până la finalul anului 2027

 

ApaRegio a anunțat trecerea în etapa a II-a a ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”.

Potrivit operatorului de apă și canal, obiectivul general al proiectului îl constituie continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată din județului Gorj, prin creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, în scopul îndeplinirii cerințelor aquis-ului de mediu al Uniunii Europene’‘. 

Sunt vizate investiții pentru următoarele unități teritorial- administrative beneficiare: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbeşti-Jiu, Târgu-Cărbuneşti, Ticleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peştişani, Turcineşti.

 

Valoarea totală a „Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Gorj” este de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în etapa întâi cheltuindu-se circa 124 de milioane de lei, restul de bani fiind alocaţi pentru cea de-a doua etapă, care se desfăşoară până la finalul anului 2027.

Articolul precedentLasconi, despre candidații USR cu probleme penale: Oamenii aceștia sunt nevinovați, deocamdată
Articolul următorMarea plafonare: Adaosul comercial la produsele agroalimentare procesate în România va fi plafonat la maximum 20%