Ministrul Muncii, anunț despre creșterea pensiilor din ianuarie. Ce se întâmplă în cazul celor cu punctaj sub pensia minimă garantată

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, transmite că pensiile vor crește cu minim 10,4% în ianuarie 2025. Aceasta precizează că și beneficiarii pensiei minime garantate vor primi mai mulți bani, indiferent de valoarea indicată de decizia de recalculare.

Lucrurile sunt clare. Noua lege prevede ca anual, în ianuarie, pensiile romanilor se majorează prin mecanism predictibil și sustenabil. Acum nu mai e o decizie politică și guvernamentală, cum se întâmpla până acum. Au fost ani când valoarea punctului de pensie nu a crescut sau a crescut în septembrie.

Acum, datorită noii legi, pensiile vor fi majorate anual, astfel: rata inflației + 50% din creșterea reală a salariului mediu brut.

Pentru 2025, cunoaștem o parte din date. E o creștere a pensiilor de peste 10,4%. Doresc să le transmit pensionarilor care sunt în indemnizația minimă socială, care au cuantum net pensia minima de 1.281 lei că, în 2025, pensia lor va creste, indiferent de valoarea indicată de decizia de recalculare. Cei care sunt în pensia minima garantată trebuie să știe acest lucru. Începând cu 1 ianuarie, VPR va creste pentru toți pensionarii din Romania.

Numărul total de puncte ale celor care sunt deja pensionari rămâne neschimbat”, a spus, la România TV, ministrul.

Articolul precedentMinistrul Agriculturii: Nu cred că vor fi creșteri de preț la carnea de porc