Direcţiile judeţene sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA), precum şi a Municipiului Bucureşti, au desfășurat, recent, activităţi de control în: abatoare, unități de tranșare, unități de reambalare a cărnii, unități care produc carne tocată, carne preparată și separată mecanic, unități de depozitare a cărnii, precum și în unităţile de vânzare cu amănuntul care comercializează carne și produse din carne.
„Aceste controale tematice au avut drept scop: verificarea trasabilității porcilor vii proveniți din exploatațiile situate în afara zonelor de restricție care sunt sacrificați în abatoarele din România; verificarea trasabilității porcilor vii proveniți din exploatațiile conforme /neconforme situate în zonele de restricții, care sunt sacrificați în abatoarele din România; verificarea trasabilității, marcarea de sănătate/identificare și certificarea cărnii de porc obținută de la porcii vii proveniți din exploatațiile situate în afara zonelor de restricție, care au fost sacrificați în abatoarele desemnate; derularea operațiunilor de comerț intra-Unional cu carne de porc/produse din carne de porc obținute în unitățile de tranșare și unitățile de procesare a cărnii, unitățile care produc carne tocată și carne preparată sau provenite din depozite frigorifice/unități de reambalare, tratarea cărnii de porc, precum și a stomacurilor, vezicilor și intestinelor obținute de la porcii vii proveniți din unitățile de procesare desemnate”, au transmis reprezentanții ANSVSA.