Terheș spune de ce cere anularea rezultatelor de la alegerile prezidențiale

 

Cristian Terheş, președintele Partidului Național Conservator Român, a anunțat, miercuri, de ce a contestat la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor prezidenţiale şi a cerut anularea primul tur de scrutin.

Unul dintre motive, spune liderul PNCR, este că reprezentanţii USR au continuat campania electorală după ce era interzis de lege şi s-au înregistrat nereguli în privinţa voturilor acordate lui Ludovic Orban, ceea ce a influenţat ordinea candidaţilor clasaţi pe locurile doi şi trei.

 

Cererea pe care am făcut-o abordează mai multe aspecte care conduc la concluzia indubitabilă că pe data de 24 noiembrie 2024 primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost fraudat, fraudă care a influenţat rezultatul respectivelor alegeri, în special în modul în care primii doi candidaţi au fost clasaţi după alegerile respective”, a spus Terheş.

Acesta subliniază faptul că reprezentanţi ai USR, inclusiv membri din conducerea partidului, au ieşit public în multiple comunicate de presă, postări pe internet, live-uri în care au îndemnat românii din Canada, din SUA şi din alte state de pe continentul american să voteze pentru Elena Lasconi, deşi încă mai aveau loc alegeri în aceste zone. Totodată, susține că a identificat mai multe cazuri în care în procesele verbale voturi valabil exprimate pentru Ludovic Orban au fost puse „din pix” candidatului Elena Lasconi.

 

Am solicitat Curţii Constituţionale să se uite la aceste voturi care au fost date din pix de la candidatul Ludovic Orban către Elena Lasconi, pentru că diferenţa dintre cea clasată pe locul doi şi cel clasat pe locul trei este extrem de mică. Câteva voturi pot să facă diferenţa”, s-a precizat. 

El a adăugat că a identificat o „situaţie nelegală” care a fost permisă de către o serie de secţii de votare unde cetăţeni care locuiau într-o unitate administrativ-teritorială au votat la altă secţie de votare decât cea la care erau arondaţi, deşi legea interzice acest lucru.

 

Mai avem o situaţie interesantă în ceea ce priveşte pe candidatul Călin Georgescu. Şi dumneavoastră în presă aţi relatat, am văzut şi noi pe internet o serie de boţi care continuu chemau oamenii să iasă la vot şi să voteze cu un anumit candidat, atât în preziua votului, lucru interzis, cât, mai ales, în ziua votului. Acum, diferenţa dintre dânsul, care a fost plasat pe primul loc, şi persoana a clasată pe locul doi e destul de mare, rămâne la latitudinea CCR să aprecieze dacă modul în care s-a făcut campania respectivă, care nu poate să fie negată, a influenţat sau nu rezultatul alegerilor”, transmite Terheş.

 

Articolul precedentGorj: Finanțare pentru reabilitarea a cinci drumuri județene. Care sunt acestea
Articolul următorGorj: Nenorocire, în prag de iarnă, pentru o familie! Le-a ars acoperișul casei