Românii pregătesc ferme piscicole în Marea Neagră. Ministrul Mediului: Punem pe masă pește și fructe de mare proaspete, autohtone

Zece perimetre marine, care se găsesc în zona dintre Mamaia și Constanța, în dreptul lacului Sinoe, în zonele dintre Agigea și Eforie Nord, Venus și 2 Mai – Vama Veche, gestionate de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, au fost concesionate de investitori din România, cu scopul de a dezvolta ferme piscicole. Acolo, în următorii 20 ani, la distanță de 2 – 3 km față de mal, se vor dezvolta producții de fructe de mare și pești cu valoare economică ridicată, cum sunt păstrăvul somonat, lupul de mare sau dorada.

 

Se poate și în România: de anul viitor, punem pe masă pește și fructe de mare proaspete, autohtone! În Marea Neagră se pregătesc primele ferme marine, iar primii investitori, firme românești, și-au adjudecat, în cadrul licitațiilor publice derulate de colegii de la Apele Române, o suprafață de 60 hectare în apele maritime interioare și ale mării teritoriale. Faptul că, la primele licitații pentru luciul apei, Marea Neagră a atras investitori care vor să pună pe picioare ferme de acvacultură e o premieră pentru țara noastră, dar și un pas important în dezvoltarea economiei albastre. O mai bună utilizare a resurselor marine pe care le avem înseamnă să ne bucurăm de potențialul mării noastre la costuri corecte, pe care să ni le permitem cu toții. Sper ca 2025 să fie anul în care spunem un <<Adio>> definitiv produselor pescărești congelate, venite de la mii de kilometri distanță, și <<Sărut mâna pentru masă!>> fermierilor piscicoli care fac eforturi să avem preparate proaspete din Marea Neagră’‘, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Articolul precedentLucescu: E o grupă echilibrată. Sigur, trebuie să fim optimiști
Articolul următorPreședintele UDMR: PSD-ul trebuie să dea primul ministru