A înțărcat bălaia! Concedieri la Senat. 156 de oameni vor fi dați afară. Se reduc cheltuielile și cu întreținerea autoturismelor

Conducerea Senatului României a adoptat, marți, două memorandumuri prin care se vizează reducerea schemei de funcționare a instituției cu 24%.
Astfel, numărul posturilor ar urma să scadă de la 796 la 610, inclusiv aproximativ 30 de poziții vacante, măsură ce va duce la concedierea a 156 de angajați.
În intenția diminuării alocărilor financiare, vor fi diminuate cheltuielile privind întreținerea autoturismelor, a anunțat vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc.

Reducerea, pe ansamblu, este în jur de 24%. (…) Toate structurile Senatului vor fi reorganizate: se vor desfiinţa direcţii, se vor aşeza pe nişte principii de funcţionare mai eficiente. Nu a fost o reducere propunere discreţionară. S-a plecat de la volumul de activitate. Spre exemplu, plecând de la statistică, cel mai mare volum de activitate este la Comisia juridică. De la Comisia juridică în jos, s-a mers la celelalte comisii, de la şase oameni cât vor fi la Comisia juridică până la un singur om la Comisia de regulament. Se va face concurs. Sunt 60 de zile în care aceste măsuri trebuie puse în aplicare”, a precizat Cazanciuc.

 

Micșorarea bugetelor legate de funcţionare a autoturismelor va intra în vigoare imediat.

Decizia de reorganizare a structurii Senatului are nevoie de votul plenului.

 

Sindicatul Funcționarilor Publici Parlamentari, Sindicatul Personalului Contractual și Sindicatul Șoferilor din Senatul României au transmis, marți, dezacordul ”ferm’ față de măsurile de reorganizare a instituției și de reducere a numărului de angajați propuse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În replică, sindicatele au criticat măsurile de reorganizare, catalogându-le „extrem de îngrijorătoare și nebenefice atât pentru funcționarea instituției, cât și pentru angajați și familiile lor

Articolul precedent”Modelul” Trump: Un deputat rus propune ca Marea Neagră să se numească ”Marea Rusă”
Articolul următorLa loc comanda! Ministrul Energiei vrea MODERNIZAREA centralelor pe cărbune. Se subliniază riscul ”înverzirii” energiei