A crescut producția de carne în România. Ministrul Agriculturii: Ne vom asigura consumul din intern

 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că țara noastră se apropie de obiectivul strategic de a-şi asigura consumul de carne din producţia internă, reducând dependenţa de importuri.

 

Reacția vine după ce datele ministerului arată că sacrificările de animale au înregistrat o creştere de 9,5%, în primul semestru al acestui an, iar producţia de carne a crescut cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut.

 

Este cea mai bună dovadă că politicile şi programele demarate de Ministerul Agriculturii produc rezultate concrete. Creşterea sacrificărilor şi a producţiei de carne ne arată că am aplicat măsurile de sprijin corecte, aşteptate de fermierii şi procesatorii noştri, iar România se apropie de obiectivul strategic de a-şi asigura consumul de carne din producţia internă, reducând dependenţa de importuri. (…) Prin programele de investiţii în ferme, sprijinul pentru reproducţia suinelor, finanţările dedicate procesării prin programul Investalim şi politicile de susţinere a consumului de produse româneşti, România îşi consolidează poziţia pe piaţa europeană a produselor agroalimentare. MADR va continua să susţină creşterea capacităţilor de producţie şi procesare, pentru ca România să atingă, în cel mai scurt timp, autosuficienţa şi în sectorul cărnii de porc, urmând exemplul de succes al sectorului avicol”, a declarat ministrul. 

 

Articolul precedentTârgu Jiu: Duminică ne cântă și ne încântă Fanfara Armonia. În Parcul Central, la Foișor