Născut în 7 noiembrie 1916, la Timișoara, Mihai Șora a fost considerat un reper pentru lumea intelectuală a României, precizează rfi.ro.
A urmat studii de filosofie la Universitatea din București (1934-1938), unde l-a avut profesor, printre alții, pe Nae Ionescu, după care a plecat la Paris, unde a obținut titlul de doctor in filosofie, devenind pentru o vreme cercetător la Centre Național de la Recherche Scientifique.
Revenit în țară, s-a dedicat unei vaste activități editoriale, regândind din temelii colecția „Biblioteca pentru toți”, în care vor apărea în deceniile șapte, opt si nouă cele mai importante cărți ale culturii universale. Din anii ’70 a început să publice dialoguri filozofice în revistele literare, care mai târziu vor alcătui cărți de referință in filosofia românească, notează G4Media.ro.
A fost membru fondator al Grupului pentru Dialog Social.
După evenimentele din decembrie 1989 a fost ministru al Învățământului în primul guvern Petre Roman (30 decembrie 1989–28 iunie 1990). Șora și-a dat demisia din guvern în semn de protest față de mineriadele din 13–15 iunie 1990 și că a refuzat să fie reconfirmat pe post în guvernul constituit după alegerile din mai.