A murit omul care a pus Târgu Jiul pe harta motoclismului românesc

George Puiu Pătrășcoiu, de 62 de ani, din Târgu Jiu, cel care a ținut motociclismul viu la Târgu Jiu, ani și ani, a murit marți seara.

Acesta a fost campion și vicecampion național, președintele al Clubului Moto Sport Marathon din Târgu Jiu, singurul om care a bătut pe la ușile autorităților pentru a se reuși organizarea unor competiții de profil pe raza municipiului.

A plecat dintre noi Pătrășcoiu George Puiu.

Acesta și-a început cariera sportivă la I. T. A – Gorj în 1980, fiind, după revoluție, fondatorul celui de al II-lea club sportiv din România: Moto Sport Marathon Târgu Jiu.

Nea Puiu a concurat cu rezultate bune la foarte multe discipline (Viteza, Motocros, Rally Raid, Enduro și Enduro Turism), dar rezultatele care l-au consacrat au fost obținute la Motocros. A alergat pe motociclete de 50, 90, 125 și 400cc, a fost campion și vicecampion național la motocros, având inclusiv participări în competiții internaționale.

A concurat până în 1999, când activitatea clubului unde a fost Președinte a fost preluată de copiii acestuia: Mădălin și Alexandru care au dus mai departe pasiunea pentru Motocros.

A fost cel care a pus orașul Târgu Jiu pe harta motociclismului românesc, fiind organizator al multor etape naționale pe cele două trasee de motocros pe care le-a construit în zonă.

Sincere condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut!”, a transmis Federația Română de Motociclism.

Pătrășcoiu este cel care a insistat și a reușit să ridice Troița din apropierea Stadionului Municipal, un omagiu adus motocicliștilor și automobiliștilor care și-au pierdut viața în competiții sau la antrenamente.