A reușit! Denisa Tîlvescu duce Gorjul și România la Olimpiada de la Tokyo

Canotoarea Denisa Tîlvescu, din Târgu Jiu, a obținut cu echipajul de patru rame al României calificarea în finala Campionatului Mondial de Canotaj de la Linz,  Austria, rezultat ce garantează participarea la Olimpiada de Vară de la Tokyo din 2020.

– Bună ziua, Denisa!

– Bună ziua!

– Înțeleg că ești la Olimpiadă …

– Da, am calificat barca de 4 rame pentru la anul. 

 

Denisa Tîlvescu și-a câștigat dreptul de a participa la Olimpiada de la Tokyo. Știre.

În spate, povestea unei copile de 14 ani din Târgu Jiu selectată de antrenoarea Mariana Maliș pentru școala de elită a canotajului românesc de la Orșova. Ani de muncă și sacrificii, ambiție. Ambiție ce izbea din cuvintele unei puștoaice cunoscute în toamna lui 2014, după ce câștigase alături de o altă gorjeancă, Cristina Popescu, aurul la Olimpiada de Tineret, competiție desfășurată la Nanjing (China).

”Da, am calificat barca de patru rame pentru la anul”. Calm, enervant de banal. Sec. Dar, de undeva, din trecut, revin cuvinte, gesturi. Tonalitatea vocei Denisei. Și în urmă cu cinci ani avea cu ce să se laude. Cu munca ei, în definitiv, cu rezultate mari pentru care a dat adolescența. Dar nu o făcea. Sec, calm, prezenta performanțe. Nimic în voce și în privire nu a mai fost calm când a vorbit despre olimpiadă. Trebuia, trebuia neapărat să ajungă la olimpiadă.

Anii au trecut și Denisa Tîlvescu a câștigat titluri mondiale și europene, ba a mers și la Olimpiada din Brazilia, în 2016. A fost rezervă la echipajul care a adus României bronzul olimpic după amar de vreme. Azi, situația este total diferită. Sportiva din Târgu Jiu s-a bătut pentru calificare și a obținut-o. Prin forțele ei și ale colegelor de barcă.

Mai multe, după finala competiției. Denisa Tîlvescu preferă munca poveștilor. Alegere perfect logică, fără muncă vei spune istoriile altora. Ea are o poveste. Și ce mai poveste.

Sâmbătă, Cristina Popescu, gorjeanca noastră din Rovinari, va da și ea bătălia finală pentru Tokyo. Baftă ei și tuturor sportivilor români!

 

 

 

 

 

Articolul precedentÎncepe ”Litoralul pentru toți”. Prețurile pleacă de la 50 de lei/noapte
Articolul următorA spus-o Weber! Florescu candidează pentru Primăria Târgu Jiu, Cosmin Popescu pentru Consiliul Județean