A scos flăcări: Romanescu, asalt public la Adrian Tudor și Caragea

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, l-a luat la bani mărunți pe unul dintre viceprimarii săi, Adrian Tudor. Deşi contrele dintre cei doi sunt de notorietate, edilul a declarat, marţi, că social-democratul este o persoană care blochează activitatea municipalităţii şi a sugerat că-şi sabotează până şi colegii de partid. Romanescu nu înţelege de ce Tudor are această atitudine din moment ce nu a realizat nimic în plan politic, iar notorietatea sa i se datorează doar “naşului” Florin Cârciumaru.

“Aşa a fost obişnuit, permanent să tragă scaunul, în 2017 i l-a tras lui Aurel Popescu. Ursitoarele i-au hărăzit să fie primar, dar la Leleşti. Nu poate să iasă primar doar cu familia, chiar dacă îl plimbă domnul Cârciumaru de mână pe stradă nu cred că are şanse. Aici este vorba de imaginea pe care ţi-ai creat-o o viaţă întreagă, nu într-o lună de zile de campanie. Eu nu am câştigat alegerile la Târgu Jiu în două săptămâni, au fost 20 de ani de muncă”, a spus Marcel Romanescu.

Declaraţiile vin în contextul în care edilul a hotărât să lucreze direct cu subalternii celor doi viceprimari pe care îi are în subordine. Romanescu a admis că se fereşte să-l “responsabilizeze” pe Tudor, chiar dacă Aurel Popescu, celălalt viceprimar, este un om responsabil, care încearcă să-şi ducă sarcinile la bun sfârşit.

“Am stabilit să împart corespondenţa direct către cei care trebuie să ducă la îndeplinire acele decizii, către directorii din cadrul Primăriei municipiului Târgu Jiu, nu către viceprimari. Pot eu vreodată să am înceredere în Adrian Tudor? Voi lucra permanent, cât voi fi primar, direct cu oamenii din subordinea celor doi viceprimari”, a precizat edilul.

Primarul din Târgu Jiu a mai spus că viceprimarii săi “se consultă” foarte des cu fostul şef de la IPJ Gorj, Viorel Caragea.

“A văzut că răspunsurile de la mine nu sunt tocmai plăcute. Acum adresele vin cu ‘Domnule viceprimar’… Dacă dânsul scrie aşa, aş putea să nu le dau eu corespondenţa. Tot ce scrie domnul Caragea merge spre cei doi viceprimari, sper să găsească şi răspunsuri”.

Romanescu a mai spus că nu este mulțumit cum se organizează activitatea culturală în oraș, specificând că anul trecut s-au cheltuit miliarde pentru organizarea ”Zilei Constantin Brâncuși”, dar totul a fost un fiasco.

În replică, pentru un post de radio, viceprimarul Adrian Tudor a declarat că  Romanescu nu înțelege acțiunile culturale din municipiu. Și Viorel Caragea a avut un răspuns, acesta justificând documentele trimise viceprimarilor prin faptul că edilul-șef nu i-a răspuns la o  adresă trimisă zilele trecute ce vizează anumite locuri de parcare de la Parcul Central.