Acord de Mediu pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a dat avizul, joi, pentru  porțiunea dintre Craiova şi Filiaşi a Autostrăzii Sudului. Pe această porțiune se va circula cu 130 km/h
Acord de Mediu a primit și drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu va avea o lungime de aproximativ 110 km și va fi compus din sectorul de autostradă Craiova – Filiași (47,4 km) și sectorul de drum expres Filiași – Târgu-Jiu (62,6 km).

 

Având în vedere faptul că terenurile care vor fi traversate de noul proiect al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. fac parte din categoriile teren agricol, canale, păşune, fond forestier, ape, drumuri şi căi ferate, precum şi din zone de protecţie a unor situri arheologice ori arii naturale de interes comunitar, cum este în zona Coridorul Jiului, a fost necesar să ne asigurăm că lucrarea nu va avea un impact negativ asupra mediului, iar pentru aceasta au fost prevăzute, în acordul care a fost semnat azi (joi, n.r.), numeroase lucrări pentru protecţia mediului. Pe lângă acestea, proiectul presupune realizarea terasamentului rutier, structurii rutiere, unor noduri rutiere, lucrări de artă precum poduri, viaducte şi pasaje, realizarea de podeţe, parcări, lucrări hidrotehnice şi de preluare şi evacuare a apelor pluviale, relocări de căi de transport şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei, pe o suprafaţă totală estimată la 1.316 hectare”, a declarat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru, într-un comunicat, scrie Agerpres.

 

Proiectul „Autostrada Craiova-Filiaşi şi drum expres Filiaşi-Târgu Jiu”, care va fi construit în judeţele Dolj şi Gorj, cu o lungime de 110,1 km, va îmbunătăţi eficienţa tehnico-economică a reţelei de transport din România şi va aduce îmbunătăţiri importante în privinţa vitezei de călătorie între Craiova şi Târgu Jiu, precizează ANPM.
Traseul va traversa teritoriul judeţului Dolj pe o lungime de 47,3 km şi judeţul Gorj, pe o lungime de 62,7 km. Mai mult decât atât, autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu va traversa teritoriile a 19 unităţi administrativ-teritoriale din cele două judeţe, respectiv: municipiul Craiova, Gherceşti, Şimnicu de Sus, Işalniţa, Almăj, Coţofenii din Faţă, Brădeşti şi Filiaşi, din Dolj, precum şi Ţânţăreni, Turburea, Aninoasa, Săuleşti, Vladimir, Bărbăteşti, Jupâneşti, Târgu Cărbuneşşti, Scoarţa, Dăneşti şi Târgu Jiu, din Gorj.
Articolul precedentMinisterul Educației: Structura anului școlar 2024-2025. Când va începe școala în septembrie
Articolul următorOficial! Majorări salariale în sistemul bugetar. Cine beneficiază