Acţiuni ale poliţiştilor, lemne confiscate în mai multe localităţi din Gorj

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj informează că în urma unor acţiuni specifice s-au confiscat diferite cantităţi de material lemnos, în cauze fiinde descoperite nereguli.

  • ”La data de 4 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana au acționat pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de material lemnos, ocazie cu care au depistat un bărbat, din comuna Godinești, care transporta, pe DJ 672 Tismana 3,42 mc material lemnos (buștean de lucru – fag și gorun), cu un atelaj agricol, ce tracta o remorcă, fără a deține aviz de însoțire a mărfii. Față de cele constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto, în conformitate cu Legea 171/2010, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea întregii cantități de material lemnos, care a fost predat spre valorificare, Ocolului Silvic Tismana.
  • De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați, cu privire la faptul că, pe un teren proprietatea personală, situat în orașul Novaci, se află depozitate mai multe grămezi de material lemnos. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Novaci, constatând că, pe terenul respectiv se află cantitatea de 7,2 mc material lemnos foc, specia fag. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodie Ocolului Silvic Novaci, întrucât, cu ocazia primelor verificări, nu s-a putut stabili proveniența și nici proprietarul acestuia
  • În noaptea de 4/5 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Turcinești și Poliției Orașului Bumbești Jiu au identificat în trafic, pe DN66, un bărbat, de 40 ani, din comuna Bengești Ciocadia, în timp ce conducea o autoutilitară, cu care transporta cantitatea de 9,8 mc masa lemnoasă (cherestea de molid), fără a avea documente legale de transport. În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenționale conform Legii 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsura complementară a fost dispusă confiscarea cantităţii de 9,8 mc de cherestea, în valoare de peste 5.800 lei.”

Foto arhivă