Adio! C.E. Oltenia nu mai vrea asociat la Pandurii

Complexul Energetic Oltenia intenționează să se retragă, oficial, din Adunarea Generală a Acționarilor a clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Propunerea retragerii va fi supusă la vot în ședința AGA din luna octombrie. Potrivit lui Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere la CEO, decizia a fost luată încă din luna martie.

Ținând cont de situația actuală a Complexului Energetic Oltenia, situația economică, nu este o societate capabilă să susțină și acțiuni sportive care să-i consume și mai mult din cash-flow. Acum trebuie să ne concentrăm pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia. În următorii ani, trebuie să devină o companie sustenabilă, care să stea pe propriile ei picioare. Investițiile sunt majore, discutăm de 3,5 miliarde de euro în următorii ani”, a precizat, la Radio Infinit, Popescu.

Popescu s-a arătat încrezător că Fondul Proprietatea, acționar minoritar la CEO, va fi de acord, în octombrie, cu retragerea companiei din AGA de la Pandurii.

Potrivit deciziei Curții de Apel Craiova, Complexul Energetic Oltenia are de dat clubului Pandurii 6.398.608,88 lei, reprezentând cotizații neachitate.