Adrian Mititelu junior, patronul echipei FC U Craiova 1948, transmite că în Bănie, într-o zi, va rămâne o singură echipă, cea în care tatăl său a investit 30 de milioane de euro, din 2005 până în prezent. Invitat la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”, de la gsp.ro, juniorul a prezentat mai multe aspecte ce țin de trecutul grupării fotbalistice.
Ne-am pomenit fără niciun jucător în casă…
”Din 2005 până în 2011, când echipa s-a dezafiliat, s-au cheltuit 19 milioane de euro! Gândiți-vă că Dorel Stoica avea 400.000 de euro pe an salariu. Florin Costea peste 300 și ceva de mii de euro. După CFR și Steaua, aveam cele mai mari salarii din Liga 1. Și cu Vasluiul domnului Porumboiu. Plus, din 2017, cu tot cu baza sportivă, s-au cheltuit în jur de 11-12 milioane de euro. Știu că este o sumă fantastică, dar lumea știe ce înseamnă o echipă de fotbal. Noi anul ăsta am avut 3 milioane de euro buget. Din 30 de milioane de euro n-am recuperat niciun ban! De unde să recuperăm? Când a fost momentul să vindem am ajuns în Liga 2. Am avut ofertă de la Evian pentru Silviu Lung, de la Vitesse pentru Valerică Găman, de la arabi, de un milion, pentru Florin Costea. Și într-o zi ne-am pomenit fără niciun jucător în casă”.
Blocați de familia Rotaru…
”Noi mereu am fost în posesia unor terenuri scumpe, dar nu le puteam valorifica. Din cauză că PUZ-ul a fost contestat în instanță ani de zile de către un ONG al soției domnului Rotaru. Nașul domnului Rotaru și soția lui erau singurii membri în acea asociație care ne-a contestat PUZ-ul timp de șase ani. (…) La Curtea de Apel București (s-au câștigat terenurile n.red.), apoi am putut să vindem terenurile. Cam 100 de hectare de pământ am avut și mai avem cam 40 intravilan. Exact lângă mall-ul care se face acum în Craiova. Avem cel mai bun teren din Oltenia”.
Câți suporteri ar mai avea CSU?
”De când lumea și pământul la Craiova suporterii au venit doar la rezultat. Galeria a fost acolo, dar lumea vine doar când echipa merge. Dar de ce nu facem și-un exercițiu de imaginație? CSU ar fi dezafiliată și-ar reveni în Liga 1 după zece ani. Câți suporteri ar mai avea? După ce am stat prin tribunale și procese, am lipsit zece ani din Liga 1, e normal să îți pierzi din public. Noi am fost dispăruți ani de zile, mai lipsea doar să fim îngropați.
E normal ca cei de la CSU să aibă un public când au Cupa României și s-au bătut la campionat. Și-au câștigat un public și lumea a văzut la ei meciuri mai tari, meciuri cu miză. Însă, pe viitor, lucrurile vor fi în favoarea noastră!”.
Se numesc Universitatea pentru că au făcut un contract de asociere
”Știți foarte bine de ce ei se numesc Universitatea Craiova. Pentru că au făcut un contract de asociere cu Clubul Sportiv Republica al lui Badea, cu firma lui Rotaru și cu Universitatea din Craiova.
Dacă mâine se ceartă Badea cu Rotaru, și eu mă împac cu el, fac un contract de asociere și eu sunt Universitatea. Cam aceasta este logica! Vreau să vă mai întreb ceva. De ce m-a pus pe mine TAS să plătesc datorii de 450.000 de euro din 2009 și 2010 la australieni dacă nu sunt echipa continuatoare? Ei de unde au izvorât? Sunt înființați în 2013. Și-acum sunt la acest proces cu palmaresul. Dacă asta e birocrația și justiția din România, ce să facem?! Am câștigat palmaresul la Curtea de Apel Timișoara și Înalta Curte a decis rejudecarea”.
E un rău prea mare făcut din partea celor de la CSU
”Sunt orgoliile prea mari, e un rău prea mare făcut din partea celor de la CSU. Nu doar pe plan fotbalistic, ci și din punctul de vedere al familiei mele. Totul a fost din cauza unui singur om. Nu pot să uit și să șterg cu buretele. Dumnezeu există, într-o zi se va face dreptate și va fi o singură echipă în Craiova.
Nu știu cum va fi, dar va fi o singură echipă, a noastră! Cum să ne unim cu ei? Cum vedeți această fuziune? Noi, după atâția bani băgați, orgolii și suferință, e greu să cedăm. Nu văd cum să fie posibilă această fuziune. Exclus această variantă!”.