Afișe în spital: Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!

Conducerea Spitalulului Județean de Urgență Slatina încearcă să combată condiționarea actului medical cu mesaje anticorupție. Pe toate secțiile au fost puse afișe cu texte ce atrag atenția asupra nivelului de salarizare din unitate, cu precizarea că rolul instituției este de a oferi sprijin suferinzilor.

”Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă! <<…>> Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!”, scrie, cu literă de o șchioapă, pe afișele din spital.

În continuarea îndemnului, pacienții și aparținătorii pot citi cât câștigă salariații, de la medici până la brancardieri. Câteva afișe au fost rupte, însă managerul Cătălin Roncea a dat asigurări că sunt rezerve, au fost tipărite suficiente.

”Săptămâna trecută, pe toate secțiile, au fost lipite afișe prin care se comunică aparținătorilor și pacienților că în spital este interzis a se da mită. Afișul este cumva inedit pentru că în el sunt trecute și limitele salariale, minime și maxime, ale medicilor, asistenților, infirmierilor și brancardierilor. <<…>> Cred că este foarte important ca tot personalul medical să înțeleagă faptul că noi suntem la dispoziția oamenilor”, a declarat, pentru olt-alert.ro, Roncea.

Articolul precedentGolea vrea să îl fenteze pe Boza: Cere scoaterea CE Oltenia din acționariatul Pandurii
Articolul următorBani europeni pentru unitățile de învățământ din Târgu Jiu