Organigrama votată de Consiliul Local Târgu Jiu, luni, a generat discuții aprinse, în fața acestora primarul orașului, Marcel Romanescu, rămânând ferm. Primăria Târgu Jiu va face o economie la fondul de salarii de un milion de euro, iar salariații ei trebuie să fie în slujba cetățeanului.
Un sindicat din Poliția Locală a transmis că mai mulți angajați ai instituției se vor îndrepta în instanță împotriva noii organigrame, situație care nu îl intimidează pe Romanescu, acesta arătând și marți ce a spus și luni: de la reorganizare se poate ajunge la restructurare.
”Avem, cred, 12 posturi de conducere în Politia Locală. Din punctul meu de vedere foarte multe, ținând cont de faptul că, în condițiile în care își lua și norma de hrană, un șef, vorbesc la nivel de șef serviciu, nu mai vorbesc de directori, se ajungea undeva la un salariu de peste 6.000 de lei net. Nu mai vorbesc de celelalte structuri. Odată cu această reorganizare au dispărut 8 din cele 12 funcții de conducere de la nivelul Poliției Locale. Au dispărut. Pentru că așa mi se pare normal, ca, coordonarea să se facă În mod unitar și Poliția locală să beneficieze de mai mult personal de execuție, nu de conducere. Acolo, după părerea mea, s-au înființat posturi în funcție de oameni, nu în funcție de cerințele instituție. De aceea am așteptat trei ani de zile, pentru că nu aveam o majoritate în Consiliul Local, și am luat o hotărâre în consecință. Eu, de ieri, am făcut un apel la toți angajații din unitatea pe care o conduc. Să fie mai mult interesați de propriul destin și mai puțin de destinul șefului. Cel care este șef poate să fie și pe poziție de execuție. N-a plecat niciodată direct pe poziție de conducere, așa că poate să revină la munca de jos. La munca marii majorității a angajaților din autoritatea pe care o conduc. Vreau să cred că vor privi aceste lucruri în sens pozitiv”, a precizat edilul.
Nu este exclusă restructurarea de personal…
”Așa cum am și transmis reorganizare se poate transforma și în restructurare de personal. Astăzi nu sunt afectați cei din personalul de execuție, sunt afectați șefi. Însă mâine, și mâine acesta poate fi mâine, peste o lună sau peste un an, putem ajunge și la restructurări dacă cei din aparatul primarului sau cei care sunt în subordinea Consiliului Local nu înțeleg că prestează servicii pentru cetățenii municipiului Târgu Jiu. Toți, plecând de la primar, până la ultimul angajat, toți trebuie să ne uităm spre cetățean. Și asta trebuie să facem de fiecare dată. Nu trebuie să o privească decât așa cum le-am spus, însă așa cum s-a procedat și în alte localități, și va dau un exemplu, poate aud și cei care trebuie să audă. La Oradea, la 230.000 de locuitori sunt 65 de polițiști locali. La Târgu Jiu, la, teoretic, 90 și ceva de mii de locuitori sunt 131 se posturi. Oare activitatea de la Târgu Jiu, infracțională sau de altă natură, e la dimensiuni de trei sau de patru ori mai mare ca la Oradea? Trebuie să gestionăm resursa umană. Pe de altă parte, trebuie să facem în așa fel încât fiecare angajat din UAT Târgu Jiu să-și găsească un loc în care să poată crea plus valoare pentru cetățenii pe care îi deservește”, a mai spus primarul.