Agitație la Poliția Locală, Romanescu rămâne ferm: Reorganizarea se poate transforma în RESTRUCTURARE

Organigrama votată de Consiliul Local Târgu Jiu, luni, a generat discuții aprinse, în fața acestora primarul orașului, Marcel Romanescu, rămânând ferm. Primăria Târgu Jiu va face o economie la fondul de salarii de un milion de euro, iar salariații ei trebuie să fie în slujba cetățeanului.

Un sindicat din Poliția Locală a transmis că mai mulți angajați ai instituției se vor îndrepta în instanță împotriva noii organigrame, situație care nu îl intimidează pe Romanescu, acesta arătând și marți ce a spus și luni: de la reorganizare se poate ajunge la restructurare.

 

 

Avem, cred, 12 posturi de conducere în Politia Locală. Din punctul meu de vedere foarte multe, ținând cont de faptul că, în condițiile în care își lua și norma de hrană, un șef, vorbesc la nivel de șef serviciu, nu mai vorbesc de directori, se ajungea undeva la un salariu de peste 6.000 de lei net. Nu mai vorbesc de celelalte structuri. Odată cu această reorganizare au dispărut 8 din cele 12 funcții de conducere de la nivelul Poliției Locale. Au dispărut. Pentru că așa mi se pare normal, ca, coordonarea să se facă În mod unitar și Poliția locală să beneficieze de mai mult personal de execuție, nu de conducere. Acolo, după părerea mea, s-au înființat posturi în funcție de oameni, nu în funcție de cerințele instituție. De aceea am așteptat trei ani de zile, pentru că nu aveam o majoritate în Consiliul Local, și am luat o hotărâre în consecință. Eu, de ieri, am făcut un apel la toți angajații din unitatea pe care o conduc. Să fie mai mult interesați de propriul destin și mai puțin de destinul șefului. Cel care este șef poate să fie și pe poziție de execuție. N-a plecat niciodată direct pe poziție de conducere, așa că poate să revină la munca de jos. La munca marii majorității a angajaților din autoritatea pe care o conduc. Vreau să cred că vor privi aceste lucruri în sens pozitiv”, a precizat edilul. 
Nu este exclusă restructurarea de personal…