ALDE Gorj, afacere în familie? Ion Iordache, nașul primarului Filip, viitor lider?

Schimbarea lui Dian Popescu din fruntea ALDE Gorj a fost dezbătută intens de oamenii politici din judeţ. Dacă “aripa tânără” a ALDE vede înlocuirea lui Dian ca o şansă nouă pentru partid, politicienii cu experienţă vorbesc despre o “cacealma”, pusă la cale chiar de fostul senator. Primarul de la Rovinari, Robert Filip, a salutat instaurarea Noricăi Nicolai în scaunul de preşedinte interimar, declarând că este primul pas spre normalitate. “E o stare de normalitate, ne face plăcere să fim reprezentaţi la nivel de Gorj de doamna europarlamentar Norica Nicolai. Din discuţii, ştiu că poate dânsa o să deschidă şi lista la viitoarele alegeri. Dian a fost schimbat pentru că fiecare om îşi atinge limitele şi este normal să facă un pas în spate pentru ca organizaţia să meargă înainte. Trebuie să strângem rândurile şi să muncim”, a afirmat Filip la Radio Infinit.  Scarlat Iriza, senatorul care şi-a anunţat demisia din ALDE,  a ţinut să-l tempereze pe primarul din Rovinari. Iriza a declarat că Dian Popescu şi-a jucat bine cărţile, iar “înlăturarea” sa face parte dintr-un plan pus la cale cu Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE.

“Mutarea respectivă e pusă la cale de păcăliciul ăla de Chiţoiu. Scenariul este următorul: în două-trei luni de zile, pe undeva prin toamnă,  vor fi alegeri la ALDE Gorj. Dian Popescu, care de ieri este vicepreşedinte ALDE, va face organizaţii în continuare la Gorj. Îşi va face oamenii lui, iar la conferinţa judeţeană va ieşi preşedinte cu diplomă, ales de poporul ALDE Gorj şi… s-a terminat. Mie îmi place de Dian, a ştiut să se descurce, cred că a fost o înţelegere. Nu se schimbă faţa ALDE. Nu este exclus ce spune Robert Filip, dar va da tot de Dian în viitorul foarte apropiat”, a spus Iriza la Radio Infinit.

Voci autorizate anticipează cooptarea fostului primar din Turceni, Ion Iordache, în conducerea partidului. Prosperul om de afaceri este naşul primarului din Rovinari, Robert Filip.

Articolul precedentGalerie foto! Imaginile prăpădului: S-au rupt baierele cerului și apele au măturat Gorjul
Articolul următorSe rupe cuiul! De ce a refuzat Primăria Târgu Jiu construcția unei parcări la Piața Mare?