Alertă! ”Banii CEO vor fi băgaţi în pensiile şi salariile mărite nejustificat”

Liderul PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, a reacţionat după ce Parlamentul a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).  Noul organism se va ocupa atât de dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase, cât şi de administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit. Potrivit proiectului, din FSDI vor face parte mai multe companii, iar capitalul social va fi de 9 miliarde de lei. Mai mulţi lideri politici au criticat proiectul de lege, considerând că este o lovitură dată economiei româneşti.

“Este cel mai mare tun care se pregătește patrimoniului de stat din ultimii ani!”, a declarat deputatul PNL Raluca Turcan.

“Acest Fond nu mai trebuie să respecte legile în vigoare privind administrarea societăţilor cu capital de stat, nu mai este supus controlului Guvernului sau Curţii de Conturi, poate vinde acţiuni şi active fără să respecte Legea privatizării şi nu va face listări la bursă care presupun transparenţă”, a spus şi deputatul Victor Ponta.

Mai mult, liderul PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, a afirmat că actualul aparat executiv încearcă să-şi acopere “găurile” rezultate din mărirea nejustificată a pensiilor şi salariilor. Daviţoiu a avertizat şi că intrarea Complexului Energetic Oltenia în Fondul Suveran de Investiții ar fi o greşeală.

“E o idee destul de proastă, pentru că, după cum bine ştiţi, CEO ar nevoie urgentă de investiţii pentru că trecerea la fondul suvern înseamnă că o parte din profit să se ducă la acel fond suveran, fond la îndemâna Guvernului.  Este o acţiune politică, pentru că Guvernul poate folosi banii în orice scop doreşte. Ştim foarte bine că în momentul de faţă Guvernul se confruntă cu o gravă problemă financiară, lipsa de cash, se vede foarte clar că încearcă pe toate felurile să facă rost de bani pentru a da salariile şi trebuie să înţelegem că urmează o creştere sau o majorare a punctului e pensie, o indexare a pensiilor începând cu 1 iulie, deci practic Guvernul are nevoie de bani. Este o masă monetară de manevră la îndemâna Guvernului. Banii vor fi băgaţi în salarii şi pensii, este o poveste că va contribui la dezvoltarea societăţilor cu capital de stat”, a spus preşedintele PMP la Radio Infinit.

Articolul precedentS-au semnat actele! Vin banii, reabilitarea Spitalului Judeţean va dura 33 de luni
Articolul următorA fost adoptat! Tot mai aproape de pensii speciale pentru aleșii locali