Alertă de salmonella: Controale. Procesarea și comercializarea cărnii de pasăre și a ouălor, în atenția autorităților

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a demarat controale pe întreg lanţul de procesare şi comercializare din România a cărnii de pasăre şi a ouălor provenite din statele UE, în ideea diminuării ”spre zero a riscului de a ajunge la consumator carnea de pasăre infectată cu salmonella enteritidis şi typhimorium”.

ANSVSA a dispus în următoarea perioadă controale pe tot segmentul carne, pasăre şi ouă provenite din alte state membre şi în special din Polonia. Adică vom recolta probe de carne, pentru a evita sau diminua spre zero riscul de a ajunge la consumator carnea de pasăre infectată cu salmonella enteritidis şi typhimorium. (…) A început un control care se va efectua pe o perioadă de 3 luni, vom recolta din supermarket, din fabrici de procesare, din depozite, de pe tot lanţul unde există produse care vin din aceste state. Controalele au început de o săptămână, recoltăm probe de carne de pasăre cu origine din alte state membre şi în special din Polonia, ca să ne asigurăm că pe piaţa din România sunt puse la comercializare produse sigure”, a transmis Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA. 

Articolul precedentTârgu Jiu: Transportul în comun va fi extins, vor apărea stații noi în mai multe cartiere
Articolul următorDeputatul PSD Alexandru Rafila cere carantină națională