Alertă meteo! Valul de căldură care a provocat probleme în Europa ajunge în România

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat, marți seara, că în perioada imediat următoare în România va intra un val de aer cald care va genera temperaturi caniculare neobișnuite şi disconfort termic accentuat.

Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine (miercuri n.red.) până duminică ce vizează valul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta.

Temperaturile se vor situa, în general, miercuri între 35-36 posibil 37 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării.

Joi, din nou aceleași temperaturi și valul de căldură va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 15 iulie, când temperaturile se vor situa frecvent în special în vest, sud-vest și în sudul țării peste 34-35 de grade, izolat 37 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare este posibil marți și miercuri să discutăm de valori de 38 de grade Celsius, dar în același timp și temperaturi care să depășească 38-40 de grade pentru că și astăzi am înregistrat la ora 15:00, 34 de grade Celsius la Turnu Măgurele, iar temperatura resimțită în partea de sud-vest a țării a avut valori de 37-39 de grade Celsius”, a spus, la Antena 3, Mateescu.