Alina Bica, identificată și reținută în Italia

Alina Bica, fost șef al DIICOT, urmărită internațional pentru infracțiunea de favorizare a infractorilor, condamnată la 4 ani cu închisoare, a fost depistată și reținută în Italia. Tot în peninsulă a fost identificat și reținut Bebe Ioan, urmărit internațional, condamnat la închisoare pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals. Anunțul a fost făcut, vineri seara, de autoritățile române.

 

În această seară, în urma cooperării poliţieneşti internationale, precum şi a bunelor relaţii între ministrul de interne din România şi ministrul de interne din Italia, au fost depistați pe colegii noștri pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Alina Bica Mihaela, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizare a infractorilor, fiind condamnată la 4 ani de închisoare, și Bene Ioan, urmărit internațional cu mandat european de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals. Cei doi sunt în custodia colegilor din Italia”, a precizat Liviu Vasilescu, inspector-șef al Poliției Române.

Potrivit normelor Uniunii Europene, cei doi vor avea dreptul la un proces în Italia, pentru a se stabili decizia cu privire la solicitarea autorităților române de extrădare. Această solicitare trebuie să fie transmisă formal prin intermediul Ministerului Justiției.