Amendă! Fecale aruncate pe câmp, lângă casele oamenilor, primărie sancționată

Garda de Mediu Gorj a aplicat o amendă în valoare de 15.000 de lei Primăriei Târgu Cărbunești în urma unei sesizări publice prin care se arăta că mizeria de la subsolurile unor blocuri a fost aruncat pe câmp, în satul Cojani, aproape de casele cetățenilor.

Împreună cu cetățenii am identificat lângă calea ferată Cărbunești – Albeni două grămezi de rahat proaspăt, la circa 50 de metri de stația de sortare gunoi și la circa 150-200 de metri de locuințele oamenilor. În urma investigațiilor făcute am stabilit că întreaga cantitate de rahat a fost transportată de două ori cu autoutilitara de transport containere de gunoi de la blocuri, de lângă calea ferată Cărbunești – Târgu Jiu”, a semnalat, în urmă cu câteva zile, pe facebook, Ion Fugaru, fost viceprimar al localității.

Acesta l-a considerat responsabil de cele întâmplate pe primarul orașului, Dănuț Birău.

Garda de Mediu Gorj a anunțat marți că a luat act de cele sesizate în spațiul public și a făcut verificări la fața locului, control în urma căruia a aplicat o amendă de 15.000 de lei Primăriei Târgu Cărbunești.

S-a constatat într-adevăr prezența unor deșeuri sub formă de nămoluri provenite din curățirea unor blocuri care au fost abandonate pe spații neautorizate. Față de aceste aspecte s-au dispus măsuri de salubrizare imediată a amplasamentului contaminat cu aceste nămoluri, iar pentru fapta săvârșită a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 de lei”, a arătat instituția de verificare și control.